Jak na plísně

Odvětrávání je nutné, pokud tedy bydlíte ve vlhčím prostředí a nejde s tím nic jiného dělat. Já žiji na vesnici, kde je vlhkost bohužel docela vysoká, a tak není divu, že hlavně v zimě mám v chodbě a koupelně plíseň. Ze začátku jsem vůbec nevěděla, z čeho to je, tak jsem zkoušel různé spreje na plíseň taky různé barvy na zeď, které slibovaly, že zamezí množení a růstu plísní. Ano, bylo super, že to pomohlo, ale jenom asi na měsíc, pak plíseň byla zase všude. To mohli na výrobek napsat hned, že výrobek má účinnost jen měsíc a pak zase nic. A tak jsem byla bezradná.

Větrejte pravidelně.

Odvětrávání jsem z toho nevinila, i když jsme netušila, že nevětrání taky způsobuje plísně. Ale jak jsem to mohla vědět. Nikdo mi nic neřekl a žila jsem tehdy sama se synem, takže jsem ani neměl nikoho, kdo by mi třeba poradil nebo mě navedl na nějakou stopu, čím by to mohlo být. Nesnáším plísně a vím, že ničí zdraví. Ale jak se jich zbavit? Že bych zkusila již zmíněné odvětrávání? A co když to vůbec nepomůže a já pak budu ještě více zklamaná?

Ničení plísně strojí hodně peněz.

No, musela jsem to zkusit. Nic jiného by mi ani nezbylo. Vlastně ano. Mohla bych se zase jen odstěhovat, ale jen kvůli plísní? Odvětrávání možná bude stačit a já si pak budu žít naprosto normální pohodlný život se synem. A tak jsem vsadila všichni na jednu kartu, a to na odvětrávání. Moc jsem si přála, aby to pomohlo. Jenže jak na to? Zkoušela jsem si koupit větší okno a práce s oknem mě taky stála hodně peněz, ale toho nelituji. Když to pomůže a zamezí to plísni, tak budu ráda. Navíc odvětrávání je taky zdravé, nedrží se doma pach a různé částice, a navíc čerstvý vzduch je prima. Ale bez plísní samozřejmě. A víte, jak to dopadlo? Samozřejmě, že skvěle. Od doby, kdy mám lepší odvětrávání, tak mám doma klid a plísně mě už vůbec netrápí. Jsem naprosto nadšená. Navíc typů odvětrávání existuje vážně mnoho. Buď klasické okno nebo speciální odvětrávací krabičky.